Nieuwsoverzicht

De dekkingsgraad steeg in februari 2019

In februari 2019 is onze maanddekkingsgraad gestegen van 96,8 naar 97,7 procent. Het beleggingsrendement was licht negatief in februari. De stijging van de rente zorgde echter voor een daling van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gestegen.

Lees meer

De dekkingsgraad steeg in januari 2019

In januari 2019 is onze maanddekkingsgraad gestegen van 94,6 naar 96,8 procent. Het beleggingsrendement was positief in januari. De daling van de rente zorgde echter voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gestegen.

Lees meer

Wijziging waardeoverdracht kleine pensioenen

Vanaf 1 januari 2019 verandert de manier hoe we omgaan met kleine pensioenen: Uitgaande kleine pensioenen (€ 2 tot € 484,09 bruto per jaar) worden vanaf nu automatisch overgedragen. Minipensioenen (tot € 2 bruto per jaar) komen te vervallen.

Lees meer

De dekkingsgraad daalde in december 2018

In december 2018 is onze maanddekkingsgraad gedaald van 97,8 naar 94,6 procent. Het beleggingsrendement was negatief in december. De daling van de rente zorgde daarnaast voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand gedaald.

Lees meer

Wijzigingen regeling per 1 januari 2019

Zoals je waarschijnlijk weet, staat ons pensioenfonds er financieel niet goed genoeg voor. Onze dekkingsgraad is te laag, wat betekent dat we te weinig geld hebben om alle pensioenen nu en in de toekomst volledig te kunnen betalen. Daarom hebben cao partijen tijdens hun onderhandelingen besloten de premie vanaf 1 januari 2019 te verhogen. Deze was dit jaar 23,2% en wordt in 2019 25,3%. Dit betekent dat jij en je werkgever iets meer gaan betalen voor jouw pensioen. En dat het fonds dus meer geld krijgt om de financiën op orde te krijgen.

Lees meer

Werkgevers: Wijzigingen regeling per 1 januari 2019

Zoals je weet, staat ons pensioenfonds er financieel niet goed genoeg voor. Onze dekkingsgraad is te laag, wat betekent dat we te weinig geld hebben om alle pensioenen nu en in de toekomst volledig te kunnen betalen. Daarom hebben cao partijen tijdens hun onderhandelingen besloten de premie vanaf 1 januari 2019 te verhogen. Deze was dit jaar 23,2% en wordt in 2019 25,3%.

Lees meer

Wat moet ik doen met mijn oude pensioen?

Tijdens een lunchsessie in november werd ons de volgende vraag gesteld: “Kan ik mijn pensioen meenemen naar een pensioenfonds in het buitenland? Of vanuit het buitenland naar een pensioenfonds in Nederland?” Daarom leggen we de mogelijkheden rondom ‘waardeoverdracht’ hier kort uit.

Lees meer

De dekkingsgraad steeg in november 2018

In november 2018 is onze maanddekkingsgraad gestegen van 96,9 naar 97,8 procent. Het beleggingsrendement was positief in november. De daling van de rente zorgde voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Omdat de beleggingen harder in waarde stegen dan de verplichtingen is de dekkingsgraad de afgelopen maand per saldo gestegen.

Lees meer

Reiswerk Pensioenen zoekt bestuurslid en werkgeversvoorzitter!

Kom jij ons bestuur versterken? Reiswerk Pensioenen is het bedrijfstakpensioenfonds voor de reisbranche en voert de pensioenregeling uit voor meer dan 9000 reisprofessionals. Begin 2019 komt er een zetel in het bestuur vrij namens werkgevers. De ANVR - Ondernemers in Reizen is de voordragende partij. Het profiel bij de vacature is dat van bestuurslid, waarbij je meteen de rol van werkgeversvoorzitter op je neemt. De werkgeversvoorzitter maakt ook deel uit van de pensioen- en communicatiecommissie. Meerjarige relevante ervaring is dan ook zeker van belang!

Lees meer

Er is duidelijkheid over het "minipensioen"!

Ben je geen deelnemer meer aan de pensioenregeling van Reiswerk Pensioenen, maar heb je nog wel recht op een minipensioen dat kleiner is dan 2 euro bruto per jaar? Dan biedt Reiswerk Pensioenen je vanaf nu tot eind 2018 twee opties.

Lees meer