Nieuwsoverzicht

De dekkingsgraad bleef gelijk in juni 2019

In juni 2019 is onze maanddekkingsgraad gelijk gebleven op 96,2 procent. Het beleggingsrendement was positief in juni. De daling van de rente zorgde echter voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gelijk gebleven.

Lees meer

De dekkingsgraad daalde in mei 2019

In mei 2019 is onze maanddekkingsgraad gedaald van 98,5 naar 96,2 procent. Het beleggingsrendement was positief in mei. De daling van de rente zorgde echter voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gedaald.

Lees meer

De dekkingsgraad steeg in april 2019

In april 2019 is onze maanddekkingsgraad gestegen van 97,5 naar 98,5 procent. Het beleggingsrendement was positief in april. De stijging van de rente zorgde voor een daling van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gestegen.

Lees meer

De dekkingsgraad daalde in maart 2019

In maart 2019 is onze maanddekkingsgraad gedaald van 97,7 naar 97,5 procent. Het beleggingsrendement was positief in maart. De daling van de rente zorgde echter voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo licht gedaald.

Lees meer

De dekkingsgraad steeg in februari 2019

In februari 2019 is onze maanddekkingsgraad gestegen van 96,8 naar 97,7 procent. Het beleggingsrendement was licht negatief in februari. De stijging van de rente zorgde echter voor een daling van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gestegen.

Lees meer

De dekkingsgraad steeg in januari 2019

In januari 2019 is onze maanddekkingsgraad gestegen van 94,6 naar 96,8 procent. Het beleggingsrendement was positief in januari. De daling van de rente zorgde echter voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gestegen.

Lees meer

Wijziging waardeoverdracht kleine pensioenen

Vanaf 1 januari 2019 verandert de manier hoe we omgaan met kleine pensioenen: Uitgaande kleine pensioenen (€ 2 tot € 484,09 bruto per jaar) worden vanaf nu automatisch overgedragen. Minipensioenen (tot € 2 bruto per jaar) komen te vervallen.

Lees meer

De dekkingsgraad daalde in december 2018

In december 2018 is onze maanddekkingsgraad gedaald van 97,8 naar 94,6 procent. Het beleggingsrendement was negatief in december. De daling van de rente zorgde daarnaast voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand gedaald.

Lees meer

Wijzigingen regeling per 1 januari 2019

Zoals je waarschijnlijk weet, staat ons pensioenfonds er financieel niet goed genoeg voor. Onze dekkingsgraad is te laag, wat betekent dat we te weinig geld hebben om alle pensioenen nu en in de toekomst volledig te kunnen betalen. Daarom hebben cao partijen tijdens hun onderhandelingen besloten de premie vanaf 1 januari 2019 te verhogen. Deze was dit jaar 23,2% en wordt in 2019 25,3%. Dit betekent dat jij en je werkgever iets meer gaan betalen voor jouw pensioen. En dat het fonds dus meer geld krijgt om de financiën op orde te krijgen.

Lees meer