Nieuwsoverzicht

De dekkingsgraad steeg in september 2020

In september 2020 is onze maanddekkingsgraad gestegen van 92,2 procent naar 93,2 procent. Het beleggingsrendement kende in september een positief effect van 2,8 procent op de dekkingsgraad. De rentetermijnstructuur kende echter een negatief effect van 4,1 procent op de dekkingsgraad.

Lees meer

De dekkingsgraad steeg in augustus 2020

In augustus 2020 is onze maanddekkingsgraad gestegen van 91,5 procent naar 92,2 procent. Het beleggingsrendement was negatief in augustus. De stijging van de rentetermijnstructuur kende echter een positief effect van 4,4 procent op de dekkingsgraad. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gestegen.

Lees meer

Jouw pensioen gaat naar PGB Pensioen

De sociale partners in de reisbranche hebben besloten om vanaf 1 januari 2021 jouw opgebouwde pensioen onder te brengen bij PGB Pensioen. Gepensioneerden krijgen vanaf die datum hun pensioenuitkering van PGB Pensioen. De procedures die nodig zijn voor de overgang, zijn gestart. Alles wat je hierover moet weten, vind je op onze speciale website.

Lees meer

De dekkingsgraad steeg in juli 2020

In juli 2020 is onze maanddekkingsgraad gestegen van 90,5 procent naar 91,5 procent. Het beleggingsrendement was positief in juli. De daling van de rente zorgde echter voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Doordat het beleggingsrendement hoger was dan de stijging van de waarde van de verplichtingen is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gestegen.

Lees meer

De dekkingsgraad daalde in juni 2020

In juni 2020 is onze maanddekkingsgraad gedaald van 90,9 procent naar 90,5 procent. Het beleggingsrendement was positief in juni. De daling van de rente zorgde echter voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gedaald.

Lees meer

De dekkingsgraad daalde in mei 2020

In mei 2020 is onze maanddekkingsgraad gedaald van 91,2 procent naar 90,9 procent. Het beleggingsrendement kende in april nog een positief effect van 8,5 procent op de dekkingsgraad. Het beleggingsrendement toont in mei echter een negatief effect aan van 1,6 procent. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen mei per saldo gedaald.

Lees meer

De dekkingsgraad steeg in april 2020

In april 2020 is onze maanddekkingsgraad gestegen van 88,8 procent naar 91,2 procent. Het beleggingsrendement was nog negatief in maart. In april heeft het beleggingsrendement echter een positief effect gehad van 8,5 procent op de dekkingsgraad. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gestegen.

Lees meer

Pensioenfonds Reiswerk niet zelfstandig verder

Het pensioenfonds voor de reisbranche Reiswerk stopt op 31 december 2020. De sociale partners achter jouw pensioenfonds, de werkgevers en vakbonden, vinden dat het te klein is om zelfstandig door te gaan.

Lees meer

De dekkingsgraad daalde in maart 2020

In maart 2020 is onze maanddekkingsgraad gedaald van 92,3 naar 88,8 procent. Het beleggingsrendement was negatief in maart. De stijging van de rente zorgde echter voor een daling van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gedaald.

Lees meer

De dekkingsgraad daalde in februari 2020

In februari 2020 is onze maanddekkingsgraad gedaald van 95,5 naar 92,3 procent. Het beleggingsrendement was positief in januari. De daling van de rente zorgde echter voor een stijging van de waarde van de verplichtingen. Hierdoor is de dekkingsgraad afgelopen maand per saldo gedaald.

Lees meer